DEFİNE- Bilmeniz gerekenler.

Defineci; Toprak altında kalmış sahibi olmayan değerli  eşyaları (altın, gümüş obje) arayan kişilere defineci denir. Define işaretleri  kayıtlı ve kayıtsız olarak 2 bölüme ayrılmaktadır. Kayıtlı olanlar  haritalara veya  arazideki  kayalara işlenmiş, kayıtsız olanlarda  ani kaçışlarda  her hangi bir belirti koyulmadan  hedef alınarak  gömülen değerli  eşyalardır. 

Bir definecinin İşaret çözümünde bilmesi gerekenler  vardır,  işaretin  neye  hizmet için yapıldığını  bilmeyen defineci vasat definecidir.

1- Yön ve  mesafe veren işaretler.

2- Bölgenin   coğrafi yapısı hakkında  bilgi  veren işaretler.

3- Son  noktayı  gösteren işaretler.

4- Tuzak olduğunu  anlatan işaretler.

5- Tılsım olduğunu anlatan işaretler.

6- Dini semboller içeren işaretler.

7- Sahte işaretler.

Bir  defineci işareti çözmeye başlamadan  önce; işareti tanımalı,arazi keşfini iyi yapmalı, nerede ne  arayacağını bilmelidir. Bunu bilmediği taktirde  define bulamaz - lüzumsuz- zararlı defineci kimliğine bürünür, böylesi defineciler zaman  harcar  ve işaretlere zarar verir.

Define nerelerde olur.


1-Bayroslu tepeler,   yığma gibi görünen  hafif  yüksek  duran yerler.

2- Kiliseler, manastırlar  ve buraya  yakın  haram yerleri.

3- Mağaralar ve  mağara önleri.

4- Pınar, çeşme su gözenekleri

5- Yaşlı ağaçların çevreleri, üzerinde çivi  var mı ayrıca bakılır.

6- Eski evler, ev önünde kuyu  varsa  bakılır,  kuyular  her zaman önemlidir.

7- Mezarlık alanlarına bakılır.  ölü gömme geleneklerine istinaden  ölen   kimsenin altınları   mezar  yanlarına saklanabilir.

8- Tepeler, güneşin hem  doğarken hem batarken vurduğu tepeler önemlidir.

9- Derenin ve patika yolların  çatal yaptığı    noktalar.

Defineci Arkadaşlar, şunu iyi bilmeniz gerekli  definecilik hayal değildir, Define işaretleri   tecrübesi olan kimseler çok rahat define yeri tespit edebilir. Define alanında çıkarılmış kanuni hükümler çerçevesinde defineyi çıkarabilir, bazı maddelerin hükümlerine göre defineyi çıkaran kimseye Devletçe ödeme yapılır.

Sitemizde özellikle Forum Sayfamızda uygulamak istediğimiz konulardan bir tanesi yapılan defineciliğin kanuni olmasıdır.  biz Define Sohbeti yönetimi olarak Kanunsuz ve kaçak kazılara tamamen karşıyızdır.

Daha yeni Daha eski